Als oudste en grootste studentenvereniging in Vlissingen hebben wij een rijke geschiedenis en zijn we in de jaren uitgegroeid tot de vereniging die we nu zijn.

  • 31 Mei 2001Oprichting Aqua ad Vinum

    Op 31 mei 2001 is Aqua Ad Vinum geboren. Wij zijn ontstaan uit 2 andere verenigingen, namelijk de studentenvereniging van de HEAO faculteit Cinaedus en de studentenvereniging van de Zeevaartschool Mirfisto. Deze 2 verenigingen hadden al een lange historie van samenwerking. Onderhandelingen met alle andere verenigingen van HZ voor het opzetten van één vereniging binnen de Hogeschool Zeeland verliepen niet zoals Cinaedus en Mirfisto gewild hadden. Zij besloten toen om met elkaar te fuseren en samen één vereniging te vormen. Deze onderhandelingen resulteerde uiteindelijk in Aqua ad Vinum. Deze studentenvereniging richtte zich niet meer alleen op de studenten van de eigen studie, maar op alle studenten van de Hogeschool Zeeland, zo was de eerste algemene vereniging in Vlissingen geboren.
  • 2005Niks moet, alles mag

    In 2005 is er naast AAV een andere studentenvereniging gestart in Vlissingen. Wij hebben onszelf onderscheiden van de andere studentenvereniging omdat het bestuur van AAV meer met de tijd wilde meegaan en dus meer los wilde komen van oude gewoontes zoals bijvoorbeeld de ontgroening. Hieruit is ons motto ontstaan: Niks moet, alles mag
  • 2019Verhuizing Societeit

    In 2019 is onze sociëteit verplaatst van boven naar de benedenverdieping, achter in Tripel. Hier heeft de sociëteit de nieuwe naam "De Dop" gekregen.